4t ESOLàmina POP ART I
Ens endinsem en l'estudi del POP ART un moviment artístic sorgit en la 2a meitat del Segle XX, les bases del qual encara perduren fins l'actualitat per ser fons d'inspiracions de molts artistes.
Cultura de masses, colors vius, còmic, collage... són algunes de les paraules clau que el defineixen.
A la làmina realitzarem l'exercici de sintetitzar la imatge.

LYWI: El Pop Art utilitza molt recursos del còmic i ens podem ajudar d'aquesta ferramenta per realitzar el disseny de la nostra làmina.

Làmines: Lara Herrero i Josep Vallés
- Realitza el següent TUTORIAL, personalitza'l al teu gust!Pop Art by llanospj72


Làmina POP ART II
Continuem treballant el POP ART, amb la introducció dels colors primaris i secundaris. El treball consisteix en transformar una fotografia en blanc i negre, realitzant un canvi d'escala acromàtica a escala cromàtica.
Làmines: Maika Bella Martí i Aitana Rodríguez Part

- Mira com treballen els dissenyadors professionals:
https://youtu.be/U5ILDkHoMvc
ART ABSTRACTE

Arte abstracto. Los 10 pintores abstractos más importantes del mundo.

HOUSE DECOR Dare to DIY
Aprenem COMPOSICIÓ

SURREALISME I DADAISMEAutors actuals:


Collage d'Andrea Cuquerella Benavent

Presentació COLLAGE

Un poquet d'AUDIOVISUALS:

Un clàssic

EL CLAROBSCUR

Macaco & Leiva Quiéreme bien
És molt important conèixer les proporcions de la cara per poder-les aplicar en la realització de retrats. Tant si volem un estil més clàssic o per contra preferim personalitzar més els nostres dibuixos hem de saber ordenar les faccions al rostre i dominar les proporcions que es repeteixen i de quina manera.


El ROSTRE humà FEMENÍ
El ROSTRE humà MASCULÍ
A més, et reecomane el canal de Youtube de PROKO, el qual acompanya els seus tutorials d'anàlisi de l'estructura anatòmica i explica molt bé com donar-li forma oblidant les concepcions simbòliques que tenim realitzades del que dibuixem.
Dibuix de l'ULL
- Tutorials de PROKO:
How to Draw Lips - Step by Step 
En entendre com s'ordena el canon ja podem personalitzar els nostres dibuixos derivant a estils com ara el MANGA, ANIME o altres tipus d'il·lustracions que estan ara molt d'actualitat.
Xica estil MANGA

Làmina CLAROBSCUR I
Ens dediquem amb profunditat a l'estudi de les llums i les ombres, primer amb un exercici senzill, en el qual cal tenir en compte les diferents duresses dels llapis.
Làmina: Mayte Carrión
Proko: Tutorial en el qual s'explica molt bé tot el que cal tenir en compte per realitzar un bon clarobscur.


Làmina CLAROBSCUR II
El clarobscur requereix control de les llums i de les ombres per tal d'aconseguir el desitjat volum.Continuem treballant, afegint dificultat a la nostra làmina, però sempre aplicant els conceptes.
Làmina: Feli Canet

Ilustración surrealista con rotuladores. Un curso de Redmer Hoekstra. DomestikaLàmina CLAROBSCUR III
Aquest és un exercici diferent per treballar el clarobscur però importantíssim per valorar les llums. Treballar la clau alta... ara cal anar de les llums fins les ombres i plantejar l'exercici de forma molt diferent als anteriors.

- No deixes de veure el següent video de l'artista Zimou Tan:

Procés de treball
- Observem com treballen els grans, aquesta vegada Emanuele Descanio:
Procés de treball


RETRAT
- Diez claves para lograr el parecido en el retrato
- Los ocho errores más comunes a la hora de dibujar un retrato
- Siete errores y sus soluciones a la hora de sombrear tus dibujos 

AUTORETRATS
L'autoretrat ha estat un tema clàssic al llarg de la història de l'art, independentment de l'estil utilitzat per l'artista dibuixar-se implica un anàlisi exhaustiu de la persona, realitzar una introversió en el mòn interior. La tècnica dominant ha estat el clarobscur, encara que molts treballs s'han realitzat amb tècnica mixta.


Retrats: Josep Vallés

Retrats: Jey López

Retrats: Alba Moscardó

Retrats: Aroa Sempere Benavent

Retrats: Mireia Serrano

PORTADA
Disseny TIPOGRÀFIC i BRANDING (color, tipogafia, llenguatge i l'espai). Crea la teua marca personal, defineix com et veus, com et veuen i que vols transmetre. Estableix reptes i afronta'ls.
MAPA MENTAL

¿Cómo hacer Branding con nuestra propia imagen?
7 Tendencias de Diseño Gráfico para 2024 que Debes Conocer
Logo y tipografía: Cómo elegir la mejor fuente para un logo


Portada: Paula EsteveLàmina EL TATUATGE
En el següent projecte has de dissenyar un tatuatge que t'han encomanat. Primerament cal estudiar els estils de tatuatge que hi ha i la seua evolució al llarg del temps.
Després cal que concretes en un MOOD BOARD el tema que vols desenvolupar i hauràs de fer estudis del motiu escollit, així com del lloc on va el tatuatge.

                      


Una tècnica:

 L'AQUAREL·LAL'aquarel·la és una tècnica a l'aigua. Els colors es dilueixen en aigua i així és com aconseguim els diferents valors tonals. Els paper actua com a blanc, així que s'ha d'aprendre a controlar la quantitat d'aigua que es necessita. Podem aplicar diferents tècniques, així les transparències, humit sobre humit, humit sobre sec i les reserves, per aconseguir l'objectiu final.
Les aquarel·les es presenten en pastilla, tubets o líquida.Ana Victoria Calderón en la seua web ens presenta el seu Portfolio personal i com utilitza l'aquarel·la per realitzar il·lustracions plenes de colors. El lettering també juga un paper molt important als seus treballs.


Ana Santos Tècnica aquarel·la humit sobre humit

Alba Llopis Martínez

Aroa Sempere

 AQUAREL·LA by llanospj72 

El treball dels il·lustradors ens ofereix la possibilitat d'aprendre molt amb la seua tècnica. Investigar la seua obra, la seua paleta, la forma de treballar i com s'inspiren ens ajudarà a millorar el nostres resultats. Vos mostrem el treball de la il·lustradora Gemma Capdevilla, al vídeo pots vore tot el procés de treball fins arribar a la imatge final.

 

En aquesta proposta anem, arealitzar la nostra pròpia imatge, per tant caldrà realitzar un MOOD BOARD i realitzar esborranys fins arribar a la il·lustració final. Hauràs de decidir: TEMA, IMATGES, MISSATGE, PALETA i ESTIL. ÉS tracta d'un treball molt personal on cal aplicar tots els coneixements apresos fins ara.


Una possibilitat:

LA IL·LUSTRACIÓ

No deixes de mirar aquestes webs, amb un disseny exquisit els il·lustradors ens mostren la seua tasca... no debades estan al capdavant en la seua branca!
Web de Benjamín Lacombe
Amb aquest llibre de Madame Butterfly podem vore com les il·lustracions deixen d'estar al raconet d'una pàgina per omplir tot l'espai... un mar de colors i formes dominen al text i es converteixen en el més important del llibre.

Quin plaer contemplar com treballa Rebecca Dautremer realitzant aquesta il·lustració per al conte Alicia al País de les Meravelles. Podem vore tot el procés de posat en net, el domini del pinzell mostrat amb la taca i amb els traços fins de les línies. Rebecca treballa realitzant unes taques generals per a després anar afegint el detall combinant els colors a la perfecció i aconseguint un clarobscur molt personal.
Web de Ana Santos
Web de Naranjalidad
Web de Joana Santamans 
La il·lustració espanyola està brillant amb llum pròpia i tenim unes il·lustradores que tenen molt clar el que fan i el que volen. Amb un estil que pren força i avança amb elles. Descobreix les seues obres i tècniques que combinen el grafit amb l'aquarel·la o acrílic. finalment ajusten digitalment les llums i ombres i afegeixen altres recursos en funció del que necessiten transmetre.
Et deixe aquest bonic retrat que ha realitzat Joana Santamans d'una altra de les grans i pioners Paula Bonet
Web de Gabriel Moreno 
Per finalitzar, destaque a Gabriel Moreno, l'artista cordovès il·lustrador, publicista i pintor, un dels meus favorits, m'agrada tant el seu estil amb eixa barreja tècnica tan personal que mai em canse de veure com treballa. Els seus formats que trenquen amb la quotidianitat, el color contrastat amb el negre del grafit.
Al programa de La 2 La Aventura del saber van presentar com treballa.Projecte d'Aris Oltra

Un món

EL DISSENY

Descobreix les tendències en decoració i interiorisme. ACÍ
Disseny de MODA. ACÍ
Un poquet més de MODA!! ACÍ
Disseny d'un COTXE. ACÍ

- Practica els DOODLE amb els següent tutorial del canal PIC CANDLE
- Tutorial PROPORCIONS
- Tutorial COTXE
- Tutorial INTERIORISME
 


Powered by emaze


Powered by emaze


Powered by emaze


Powered by emaze

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.