2n ESO

ELS MATERIALS
Iniciem el curs i el més important és tenir tots els materials necessaris per a realitzar les làmines i altres treballs correctament. A la pàgina del blog BÀSICS tens el vídeo de tot el necessari.
També tens el video que et mostra com realitzar les fotografies de les teues làmines o treballs per a presentar-los amb la màxima qualitat.
Llista de materials:
- Un dossier amb 30 fundes
- 2 paquets de làmines A4 (sense marges ni caixetí, vigila no siga A4+)
- Uns quants folis blancs
- Una fundeta de plàstic
- Un acetat
- Lapis HB (roig) i 2H (verd), portamines, gomma d'esborrar i maquineta de fer punta amb dipósit
- Estilògrafs calibrats 0.2, 0.4 i 0.8
- Un Stabilo negre
- Un retolador permanent S
- Joc d'escaire i cartabó sense numeració (solen ser de color verds)
- Un regle de 30 cm
- Un compàs de qualitat
- Tisora i pegament
- Colors de fusta



Fites de RETOLACIÓ
Descarregat aquestes fitxes, en les quals aprendràs l'escriptura normalitzada que cal aplicar en el caixetí de les làmines. És molt important fixar-se bé en les caracterítiques de la tipografia per a realitzar-ho correctament.

MARGES i CAIXETÍ
Abans de realitzar l'exercici a les làmines cal realitzar els marges i caixetí correctament. Després el pautat del caixetí i la retolació. A la pàgina BÀSICS tens els video-tutorials per seguir els passos.

L1 EL PUNT
El punt és l'element d'expressió plàstica més simple i xicotet. El punt té una capacitat il·limitada per a representar imatges i expressar idees i emocions. La clau serà dispersar i concentrar els punts per aconseguir l'efecte desitjat.

Làmina: Laia Benavent i Benavent



L2 LA LINIA
La línia té posició i direcció a l'espai i una de les principals funcions que té consisteix a delimitar el contorn de les formes. La línia té capacitat expressiva segons siguen verticals, horitzontals i inclinades. A la L2 treballarem amb l'escaire i cartabó per realitzar les línies paral·leles.
PIET MONDRIAN
Làmina: Elena Marinova i Pau Mahiques Esquer




L3 LA TACA
El pla o taca és una superfície de dues dimensions alçària i amplària. Les formes planes poden ser geomètriques i orgàniques. A partir d'una fotografia realitzarem la làmina, cal convertir les formes obertes en tancades.
Làmina: Rafa Belda




L4 LA TEXTURA
És la qualitat de les superfícies deguda a l'estructura material de l'objecte i que produeix diferents sensacions tàctils i visuals. Els artistes utilitzen les textures com un element plàstic que reforça l'expressivitat de l'obra. Podem distingir entre textures naturals i artificials i entre tàctils i visuals. A la làmina, a més a més de practicar l'encaix del dibuix cal aplicar i variar les textures.
Aquest tutorial esplica molt bé la classificació de les TEXTURES segons el seu VOLUM o ORITGE.

Practica amb els segënts tutorials:
Finn
KAWAI Nadal

Aquest video et mostra el treballs d'altres alumnes.

LàminaNeus Vidal



L5 EL CLAROBSCUR
El Clarobscur és la tècnica basada en l'obtenció de volums amb el joc de llums i ombres. Mitjançant l'ús de contrasts acusats entre els volums il·luminats i els volums enfosquits s'aconsegueix destacar els elements.
Practica amb els segënts tutorials:
 
Curt de PIXAR Knick Knack, no importa que el curt siga en color, reconeixeràs de seguida les formes bàsiques que generen els personatges, així com la llum, ombres pròpies i ombra projectades.
 


Tutorials de Bogdan Valentin Radu

Classificació dels llapis segons el grau de duresa. Aquest depen de la quantitat d'agila i grafit que continga.



Làmina: Aitana Rodríguez Part


L6 EL COLLAGE
En aquesta làmina treballem l'ús de quadrícula per realitzar un dibuix, a més aprofitem per diferenciar CONTORN, SILUETA i DINTORN.
Contorn: Línia que voreja el perfil d'una figura.
Silueta: És la representació d'una forma mitjançant un sol color.
Dintorn: Són les línies, formes i textures que composen la superfície d'una forma.
 






L7 EL LABERINT
Aquesta làmina marca l'inici del dibuix tècnic, començarem amb l'ús de l'escaire i cartabó per realitzar paral·leles i perpendiculars.
Aquestes ens serviran de base per realitzar un laberint i posteriorment decorar-lo al nostre gust.
Tutorials:

-   - Esmera't al màxim en els acabats: Pràctica amb COLORS
- Fitxa CERCLE CROMÀTIC La fitxa es realitza amb els colors primaris GROC, MAGENTA i CIAN, a partir de seua barreja en la corresponent proporció obtindràs els SECUNDARIS.

Pràctica: Àlex Benavent Grau




L8 TRAÇATS GEOMÈTRICS
Amb la següent làmina ens endinsem de ple en el món del dibuix tècnic. aquest té moltes utilitats i aplicacions al nostre voltant. arquitectes, dissenyadors, enginyers, informàtics, moltes professions desenvolupen la seua tasca al voltant d'aquesta eina de comunicació. Repassarem els elements bàsics com són recta, semirecta, segment, angle, mediatriu, bisectriu i Teorema de Tales.
LàminaInés Cuquerella Apio




L9 LA CIRCUMFERÈNCIA  
A la làmina 9 estudiem la circumferència, les rectes i punts notables que la caracteritzen. A més, realitzarem les corbes tècniques fonamentals, aquestes són l'espiral, l'ovoide i l'óval. Al apartat lliure pots crear una composició amb les corbes tècniques. 

OVOIDE
OVAL

LàminaAitana Rodríguez Part





L10 L'OVOIDE
En aquesta làmina realitzarem una carassa o cara apartir de l'ovoide. Com ja saps l'OVOIDE és una corba tècnica formada per la unió d'arcs de circumferència. Pots inspirar-te amb  imatges del pinteresto o instagram i recorda aplicar conceptes que hem vist al llarg del curs com ara el clarobscur o altres recursos gràfics.

Practica amb el següent tutorial CÀNON ROSTRE HUMÀ
Aquest VIDEO et mostra com treballen els alumnes.

LàminaAmanda Ramón



L11 TRIANGLES
Amb la làmina 11 iniciem l'estudi dels polígons. Els triangles són polígons formats per tres costats i tres angles. Podem classificar-los en EQUILÀTER, ISÒSCELES I ESCALÉ atenent als costats i en RECTANGLE, ACUTANGLE i OBTUSANGLE atenent als angles.
Artísticament els triangles donen molt de joc i són molts els artistes que els utilitzen al seu treball, com per exemple l'artista urbà OKUDA San Miguel
Més OKUDA

Làmina: Andrea Climent

L12 QUADRILÀTERS
Els quadrilàters són polígons formats per quatre costats i angles. La seua classificació atenent a la relació entre els costats i els angles, així tenim els PARAL·LELOGRAMS, amb costats paral·lels dos a dos; els TRAPEZIS, amb dos costats paral·lesls i els TRAPEZOIDES amb cap costat paral·lel.
Descobreix la quantitat de geometria que ens ofereixen el segënt Motion Graphics Trend Infinite Zoom i aquestes construccions arquitectòniques Iconic Houses

Làmina: Erika Cheung





L13 POLÍGONS
Aprenem a classificar i construir polígons inscrits a una circumferència. El triangel, quadrat, pentàgon, hexàgon, heptàgon i octògon. Els polígons tenen un gran camp d'aplicació al disseny gràfic i industrial, a més a la natura podem observar com estan presents a la distribució dels pètals de les flors, cel·les d'abelles...
Pablo Lobato
 

Làmina: Andrea Climent

L14 POLÍGONS ESTRELLATS
Els polígons estrellats naixen de la unió dels vèrtexs no consecutius dels polígons, però si a més, realitzem altres combinacions apareixen aquests dissens tan bonics.
Polígon Estrellat de 8 puntes, pas 2

Làmina: Joan Hernández Pecharomán



PORTADA
Ha arribat el moment de lluir-se i posar el màxim en la portada. La portada és la carta de presentació, en ella has de reflectir tot allò que t'agrada, a m-es del que has aprés al llarg del curs.

Practica amb els segënts tutorials:

LàminaMaría Vallés Benavent



"Nadie puede saber por ti,
nadie puede crecer por ti,
nadie puede buscar por ti,
nadie puede hacer por ti
lo que tú mismo debes hacer.
La existencia no admite representantes"
                                        Jorge Bucay

Treball d'Àlex Benavent Grau

Mapa mental de Laia Bella Vayà

QUÈ TREBALLEM I COM TREBALLEM A LES NOSTRES LÀMINES
Valors a la nostra assignatura


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.